Voetzorg Veluwezoom

Medisch Pedicure, Oncologisch Voetzorgverlener en Sportpedicure


Een oncologisch voetzorgverlener is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen, mits de situatie dat toelaat en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een oncologisch voetzorgverlener kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund.

Ik sta vermeld in de verwijsgids kanker van het Integraal Kankercentrum Nederland, IKNL https://www.verwijsgidskanker.nl


 


Kanker en voetproblemen

Door de behandeling van kanker kunt u last krijgen van voetklachten. Bijvoorbeeld neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, hyperkeratose, eeltvorming en kloven. Uw nagels kunnen loslaten. Ook kunnen er ontstekingen rond de nagel voorkomen of nagels kunnen erg verdikken. Bestaande klachten kunnen verergeren. Bijvoorbeeld schimmelaandoeningen.